CARROSSERIE DE BACKER

In 1948 ging vader Gommarus De Backer van start met een carrosseriebedrijf ‘alle merken’. Hij vestigde zich in een gehuurd pand in een woonzone. Al het werk werd gedaan door 2 personen. Omdat het bedrijf zeer snel groeide, was uitbreiding noodzakelijk. Tussen 1953 en 1967 verhuisde Carrosserie De Backer enkele malen. Uiteindelijk vestigden ze zich in een woonzone in Schoten. Het personeelsbestand groeide mee met het bedrijf. In 1967 werkten er reeds 4 personen.

In 1969 kwam zoon Robert De Backer in het bedrijf werken als leerjongen. Dertien jaar later, in 1982, nam hij de zaak over.

Door de jaren heen werd kwaliteitszorg steeds belangrijker. Ook in de carrosseriesector. Zo werd Carrosserie De Backer in 1958 al lid van Febelcar. In 1989 kwam daar Eurogarant bij.

Ondanks het feit dat Carrosserie De Backer in een woonzone was gevestigd, deden er zich geen noemenswaardige problemen voor met de omwonenden, maar de groeiplannen van het bedrijf werden toch door de overheid aan banden gelegd. Toen Robert De Backer de wens te kennen gaf om een nieuwe spuitcabine te plaatsen, stootte hij op een ‘njet ‘ bij de bevoegde instanties. Daarbovenop kwam het plaatsgebrek. Het verplaatsen van auto’s nam erg veel tijd in beslag en van uitbreiding kon in deze omstandigheden geen sprake zijn.

Robert De Backer besloot dan maar om naar een nieuwe vestigingsplaats uit te kijken. Met één zaak moest hij wel rekening houden: het bedrijf moest goed bereikbaar zijn en in de onmiddellijke omgeving blijven, want ruim 80% van de klanten van Carrosserie De Backer zijn particulieren uit Schoten.

Een verkaveling van de intercommunale diende zich aan als een buitenkansje en ze hapten meteen toe want de prijs was oké en de ligging kon niet beter. Het werd een bescheiden industrieterrein, waar ook enkele autodealers zich gingen vestigen. Carrosserie De Backer voelde zich er als een vis in het water. Ook de geplande groei bleef niet uit, al manifesteerde die zich op een totaal andere manier dan verwacht. Er werd immers slechts één enkele man meer aangetrokken en een part-time bediende, terwijl de omzet van het bedrijf aanzienlijk steeg. De oude werkomgeving had het bedrijf blijkbaar meer parten gespeeld dan gedacht.

Natuurlijk staat ook in deze vestiging kwaliteit centraal.

Het behalen van de ISO9001:2000 kwaliteitsnorm was het volgende op het verlanglijstje. Deze certificatie hebben we met succes behaald in maart 2002.

Sinds 2005 is Carrosserie De Backer aangesloten bij het 5 star netwerk van DuPont.

 

 
Home     Openingsuren     Onze kwaliteiten     Een Herstelling     Bereikbaarheid     Depannage     Stuur ons een mailtje     Opinie