De specialisatie maakt het verschil

In 1948 ging vader Gommarus De Backer van start met een carrosseriebedrijf ‘alle merken’. Hij vestigde zich in een gehuurd pand in een woonzone. Al het werk werd gedaan door 2 personen. Omdat het bedrijf zeer snel groeide, was uitbreiding noodzakelijk. Tussen 1953 en 1967 verhuisde Carrosserie De Backer enkele malen. Uiteindelijk vestigden ze zich in een woonzone in Schoten. Het personeelsbestand groeide mee met het bedrijf. In 1967 werkten er reeds 4 personen.

In 1969 kwam zoon Robert De Backer in het bedrijf werken als leerjongen. Dertien jaar later, in 1982, nam hij de zaak over.

Ondanks het feit dat Carrosserie De Backer in een woonzone was gevestigd, deden er zich geen noemenswaardige problemen voor met de omwonenden, maar de groeiplannen van het bedrijf werden door de overheid aan banden gelegd.

Robert De Backer besloot om naar een nieuwe vestigingsplaats uit te kijken. Een nieuwe verkaveling van diende zich aan als een buitenkansje. Het werd een centraal gelegen industrieterrein aan het einde van de Paalstraat, waar zich ook enkele autodealers vestigden.

De geplande groei bleef niet uit, al vrij snel na de verhuis werd een extra arbeider en een deeltijds bediende, Astrid Kervyn aangeworven.

Kort na de verhuis werd het 50-jarig bestaan van de Carrosserie gevierd.

Nu, nogmaals 20 jaar later is Robert De Backer op pensioengerechtigde leeftijd gekomen. Het was dan ook zijn wens en droom om de familiezaak door te kunnen geven in de handen van iemand die de zaak zal verder zetten met dezelfde visie en enthousiasme als waarmee hij deze destijds overnam van zijn vader.

Na al die jaren in het bedrijf is Astrid Kervyn klaar om de familiezaak over te nemen. Ze kent het bedrijf en de collega’s. De carrosseriesector heeft nog weinig geheimen voor haar.

De ontmoeting met Bart Klaessen was de opportuniteit om samen de zaak over te nemen. Na enkele gesprekken bleek al snel dat hun zelfde visies en mogelijke synergieen sterke troeven zijn.

Bart Klaessen heeft met All Style Cars een succesvol bedrijf in de autosector geleid. De stopzetting van zijn huurcontract te Deurne was dan ook voor Bart het moment om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Deze samenloop van omstandigheden heeft hen samengebracht, en snel zagen zij een zeer belangrijke troef als ze hun krachten zouden bundelen.

Vanaf 2018 zouden ze er Carrosserie en Garage De Backer van maken.

Naast de kernactiviteit van Carrosserie De Backer, worden de activiteiten van Bart, onderhoud en herstelling en verkoop van jonge tweedehands wagens mee geïntegreerd in de bestaande carrosserie.

Het team

Astrid

Bart

Paul

Davy

Ben

Krzysztof

Wim

Mustafa

Rachid

Nadia

Erkenningen

Sinds 1948 staat Carrosserie De Backer al bekend om zijn uitstekende service en zeer kwalitatieve carrosserieherstellingen. In de loop der jaren hebben we het vertrouwen gekregen van tal van verzekeringsmaatschappijen en zijn we erkend hersteller en zelfs premium-hersteller of top-hersteller geworden voor hen. Via zowel het certificaat Eurogarant, Kiwa Pro, New Avicar Plus als Duurzaam Repareren kunnen we aantonen dat wij voldoen aan alle strikte criteria die ons door de verzekeringsmaatschappijen worden opgelegd. Op verschillende momenten in het jaar en door verschillende keuringsmechanismen worden we jaarlijks geauditeerd om onze erkenningen te kunnen behouden. Deze audits concentreren zich op thema’s zoals infrastructuur, uitrusting, management systeem, klantenservice, veiligheid en milieu.

Eurogarant is HET kwaliteitslabel van de carrosseriesector en is in de eerste plaats een garantiefonds dat naast de bestaande garanties aan de klant een bijkomende waarborg van 3 jaar biedt. Een Eurogarant carrosseriebedrijf verzekert u een verzorgd kwaliteitswerk gewaarborgd door een garantiebewijs, een uitrusting die beantwoordt aan de Europese normen, het gebruik van originele wisselstukken en een herstelling volgens de richtlijnen van de constructeur, een geïnformatiseerd bestek en een vervangwagen.

Kiwa heeft een label gecreeerd voor de carrosseriesector die het vertrouwen uitdrukt in de uitrusting en processen van de koetswerkhersteller.  Dit label is op maat van de carrosseriewereld opgesteld, en richt zich dan ook op de prestaties van de carrosserieen naar de eindklant toe. Het label wordt breed erkend door de verzekeringswereld en geeft toegang tot het label van Federauto Erkende Carrosserie.

Met het label New AVICAR PLUS heeft AIB Vinçotte een certificaat gecreëerd waarmee autoschadebedrijven het statuut van ‘erkend hersteller’ kunnen verkrijgen bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen. Op deze manier sluit elk koetswerkbedrijf met een AVICAR PLUS certificaat aan bij het servicebeleid van de verzekeringsmaatschappijen en wordt het door de verzekeringsmaatschappijen erkend als een betrouwbare onderneming met een hoger kwaliteitsniveau.

 

Carrosserie De Backer hecht heel veel belang aan milieu en aan duurzaamheid. Al sinds 1995 is Carrosserie De Backer overgestapt naar watergedragen lakken. Dit komt zowel ten goede aan de gezondheid van het personeel als aan het milieu.

Met het label Duurzaam Repareren tonen we mits bijkomende audits het belang dat we hechten aan het milieu, Hierbij worden we getoetst op allerlei duurzaamheidsaspecten zoals het energieverbruik, zorg voor personeel en gebruik van milieuvriendelijke producten. Een goede keuze dus. we leveren professionele reparaties en diensten met oog voor het milieu. en toch zijn we niet duurder!

Hulp nodig met je wagen? Wij helpen je verder

Contacteer ons