fbpx Skip to main content

Keramische coating

Wij verzorgen uw wagen tot in de puntjes met een enorme passie. Zowel voor particuliere wagens als bedrijfsauto’s kunt u bij ons terecht. Voor een grondige interieur- of exterieurreiniging, een kwaliteitsvolle polierbeurt of een ceramic coating (hoogstaande lakbescherming) kan u bij ons terecht.

Om uw wagen terug de glans te geven vanuit de showroom, kan je opteren de wagen te laten polieren. Helaas is deze bescherming maar voor korte duur.

Wil je een betere en langdurigere bescherming, dan is een keramische coating de oplossing. Hierbij wordt een soort laagje glas over de lak aangebracht. Eén van de ingrediënten is Si02, dit wordt vaak in glas of keramiek gebruikt.

Deze coating beschermt onder andere tegen vogelpoep, insecten en UV-straling. Daarbij zorgt het voor vlekbestendigheid en is het ook nog eens water- en vuilafstotend. Om elke wagen tot in de puntjes te verzorgen gebruiken we gespecialiseerde gereedschap en perfect afgestelde verlichting zodat we elke imperfectie weg kunnen werken.

Een keramische coating kan geplaatst worden op zowel nieuwe als gebruikte wagens. Het verschil tussen deze twee zit in het voorbereidend werk. Bij deze laatste is er meer voorbereidend werk nodig omdat de wagen eerst krasvrij moet worden gemaakt aan de hand van polieren.
Een dergelijke behandeling kan drie tot vijf werkdagen in beslag nemen, afhankelijke van het voorbereidend werk dat er nodig is. Het is dan ook mogelijk een vervangwagen te reserveren (tegen betaling).

Plan zelf je afspraak in

Keramische coating

Krachtigere nuancering van kleur en glans

Uw wagen zal er als nieuw uitzien, en dit voor een lange periode. De kleur en de glans zullen langer worden beschermd tegen alle omgevingsfactoren tot wel 5 jaar. We zorgen op basis van kwalitatieve producten voor een topservice én een topresultaat!

Afstoten van water en ander vuil

Behalve de bescherming tegen schadelijke UV-stralen zorgt een coating ook voor een afstotende laag. Water en vuil krijgen zo niet de kans om zich vast te bijten in uw lak. De harde coating zorgt ervoor dat de lak duurzaam wordt beschermd.

Makkelijk onderhoud

Dankzij de voordelen die de duurzaam bescherming van een keramische coating met zich meebrengt, wordt het voor u een stuk makkelijker uw wagen te onderhouden. Door het water- en vuilafstotend effect, wordt de lak als het ware zelfreinigend. Ook zal deze sneller dragen wat toekomstige wasbeurten alleen maar te goede komt.

Onze service

Bij elke keramische coating ontvangt u een certificaat met informatie over hoe uw wagen nu beschermd is. Daarnaast geven we u tips mee over het correct wassen, drogen en onderhouden van uw wagen. We bieden u dan ook kwalitatieve producten aan om het knappe resultaat te behouden.

Let wel!

Er wordt vaak gesproken over een lakpantser en dat een keramische coating krasbestendig zou zijn. Helaas is dit niet het geval. Een keramische coating is zeer hard (9H), maar zeker niet bestand tegen bijvoorbeeld een sleutel of een schroevendraaier. De coating beschermt wel tegen kleine krasjes zoals poetskrassen.

Wat kost een keramische coating?

Een keramische coating vult geen krasjes op. Krasjes zijn juist zelfs nog beter zichtbaar. Het polieren en voorbereiden van de lak zijn daarom uiterst belangrijk en tijdrovend. De prijs is daarom afhankelijk van de staat van de lak, de grootte van de wagen, de lakkleur en het type lakcorrectie

Hoe bepaal ik de prijs van de lakcorrectie?

Naargelang de diepte van de vlekken en krassen en het gewenste resultaat zullen we meer stappen moeten ondernemen. Aan de hand van deze schets leg ik de verschillende niveaus uit.

Niveau 1 lakcorrectie: Oppervlakkige lakcorrectie: uw wagen wordt 1 maal gepolijst. Hiervoor wordt een polijstmiddel gebruikt dat zowel lichte krassen kan verwijderen als voor een mooie glans kan zorgen. De lak is hierna helemaal klaar voor de keramische coating. Dit is ideaal voor nieuwe tot zeer jonge wagens.

Niveau 2 lakcorrectie: Diepere lakcorrectie: Bij deze behandeling werken we in 2 stappen. Tijdens de eerst stap focussen we ons op het verwijderen van krassen in de lak. Dit doen we door een sterk polijstmiddel te gebruiken. In de tweede stap focussen we ons op het verkrijgen van zoveel mogelijk glans. Deze lakcorrectie zorgt voor een totale make-over van uw wagen.

Niveau 3 lakcorrectie: Hierbij wordt op een professionele wijze nét zo ver gegaan om de diepste krassen zo goed als mogelijk weg te polieren zonder door de kleurlaag te polieren. Dit vergt heel wat ervaring en is best tijdrovend. Het resultaat is dan ook voor echte perfectionisten. Tijdens deze lakcorrectie gaan we op zoek naar perfectie. Uw lak zal er beter als nieuw uitzien en oogverblindend zijn.

Ceramic coating geeft je wagen terug de glans vanuit de showroom en beschermt je lak onder andere tegen vogelpoep, insecten en UV-straling. Daarbij zorgt het voor vlekbestendigheid en is het ook nog eens water- en vuilafstotend. Een aanrader voor elke autoliefhebber.